Pázsit, gyep kárósítói

Az itt felsorolt cikkek a betegségek könnyebb felismerését szolgálják.

 

A cikkben szereplő növényvédőszerek csak tájékoztató jellegűek. Jogszabályi változások miatt esetenként már nem elérhetőek!

 

Bővebb tájékoztatásért és segítségért kérje szakképzett eladónk segítségét üzletünkben! 

 

  

Vakond a kertben

Most megvagy!

Ahol a talajban sok a rovar, ott a vakondot terített asztal várja. Hasznos, mert a talajban élő kártevőket is elfogyasztja, ugyanakkor maga körül rendezetlen körülményeket teremt. Szeressük vagy ne? Egy biztos: bántani tilos!

Sok bosszúságot okoz, bár hasznos és védett állat a vakond (Talpa europaea). A kárt a növények kiforgatásával és a gyepben, rendezett területeken fúrt járataival, kiemelkedő halmokkal okozza. Talajban élő apró rovarokat, lárvákat fogyasztja, keresi. Az öntözött, nedves talaj a bőséges rovarellátás miatt kedvelt élettere. A kertekbe bejutott vakondtól megszabadulni nehéz.

Gyep kártevői

(Forrás : Kwizda – Szépzöld.hu)

Gyep kártevőiGyep kártevői

Ha a szépen megművelt és karban tartott gyepünkben hirtelen foltokban elváltozást észlelünk, esetleg a fűszálak elpusztulnak elszáradnak akkor valamilyen rovar kártételére kell gondolni.

Gyep betegségei

(Forrás : Kwizda – Szépzöld.hu)

Gyep betegségeiGyep betegségei

A különböző gombabetegségek sok bosszúságot okozhatnak a kertésznek. Választhatjuk a hagyományos kémiai megoldásokat, de sokan nem szeretik ezeket használni a kertjükben.

Gyomszabályozás

(Forrás : Kwizda – Szépzöld.hu)

Gyomszabályozás Gyomszabályozás Gyomszabályozás

A pázsit gyomirtása a házikertben mindeddig nehéz feladat volt. A gyomok nem csak látványukkal, de tápanyag- és vízfelvételükkel is károsítják a gyepfelületet, tehát a gyep esztétikájának helyreállítása mellett az időben elvégzett gyomirtás a pázsit tápanyag- és vízgazdálkodására is kedvező hatással van.